Egyéb kategória Sztori, történet

Sakktanitas.hu Weekend 2023. november 11-12. Haszon Dáviddal (FM)

Sakktanitas.hu Weekend harmadik állomás:
Haszon Dávid FIDE mesterrel

A decsi Fekete Ló Sakk Klub november 11-12. hétvégén ismét tanulni vágyó gyerekekkel telt meg.
 
Novemberi Sakktanitas.hu Weekendünk haladó (bástya) csoportjának oktatója Haszon Dávid FIDE mester volt. Dáviddal már régóta jó kapcsolatban vagyunk, csodálattal figyelem, hogy mennyi munkát tesz mind a Sió Sakk SC-be, mind pedig a Youtube csatornájába! (Ha még nem ismernéd, itt pótolhatod „bűnödet”: https://www.youtube.com/@siosakk
A hétvége témaköre az alap vezérvégjátékok volt, azonban ezek mellett belenéztek a fiatalok a sakkjáték dinamikus megközelítésébe, amely az anyag-tér-idő-taktika-stratégia-kezdeményezés-kompenzáció darabjaiból igyekszik egységet alkotni.

Megindult a csapat Európa-bajnokság és Dáviddal mindketten hiszünk abban, hogy az ifjúságnak kell ismerni és megismerni Magyarország legjobbjait, így szombaton zárszóként és vasárnap kezdésként Kozák Ádám és Terbe Juli partijaiba lestünk bele, beszéltünk a válogatottról.

A középhaladó (huszár) csoport jómagam irányításával folytatta a motívumok megismerését: szombat az elterelés, vasárnap pedig a ráterelés volt terítéken – rengeteg példával.

Legjobb visszajelzések között volt, mikor Kitti vasárnap délután, a zárógondolatsor végén azt mondta Édesapjának, hogy ő még nem akar hazamenni, annyira jól érezte itt magát! Haszon Dáviddal egymásra néztünk, és nyugtáztuk, hogy sikeres volt a hétvége! 🙂
 
Este az egyik tanítvány, Fejes Dávid Édesanyja írta, hogy Dávid úgy jött haza, hogy annyira tetszett neki a hétvége, hogy mindenképp szeretne decemberben is menni!
Jó döntés! 😉
Sokszor még a nyakunkon is gyerekek lógtak! 🙂
Hálás köszönet jár dr. Papp Csabának, a Decs 1990 SE vezetőjének, hogy most is rendelkezésünkre bocsátotta a Fekete Ló Sakk Klubot és szintén hatalmas köszönet a Tringa Borpince Szekszárdnak, hogy támogatja a hétvégéket!
Végül, de picit utolsó sorban szintén nagy köszönet jár a szülőknek, hogy lehetővé tették, hogy a gyerekeik ilyen hétvégén részt tudjanak venni!
 
Folytatás December 16-17-én, mikor Mészáros Gyula (nemzetközi mester, edző, szakíró) lesz a vendégünk!
Sakkozni menő! 😉
Gál Péter (sakkoktató)
 
A decsi oroszlánbarlang: Fekete Ló Sakk Klub

A Sakktanitashu Weekend támogatója:

Még szintén kedvelheted