Egyéb kategória Sztori, történet

Egyiptom világbajnokság – Tizenegyedik nap, kilencedik forduló: a döntetlenek napja

Tizenegyedik nap, kilencedik forduló: küzdünk, mint malac a jégen! 🙂

Beérkeztünk az egyiptomi sakkvilágbajnokság finishébe. Az utolsó három forduló sorsdöntő lehet a helyezések, helyezéstartományok kapcsán. Nincs mese, be kell gyújtani a legvégső tartalékokat is! 

A kilencedik forduló a döntetlenek fordulója volt a magyaroknak.

Az étkezés kapcsán érdekes, hogy rengeteg gyümölcsből a legjobban a banán fogy. Hihetetlen mennyiségű banánt fogyasztanak a résztvevők és a kísérők! A blog olvasók közt biztosan van több olyan ember, aki még emlékszik arra, hogy anno mekkora kincs volt a banán és hogy mennyire nehezen lehetett hozzájutni.
Íme egy video, ahol a fiatal srác a Három kívánságban banánt kért Dévényi Tibi bácsitól! Érdemes végignézni, hogy megtudjuk a fiatalember nevét, ha esetleg nem ismernénk fel… 🙂

Banán után gyerünk vissza a sakkhoz! Sakk megy ezerrel, mint ahogy láthatjuk, Dávid és Norbi még reggeli közben is ezzel foglalkoztak! 🙂

Dávid és Norbi még a reggelinél is sakkoznak! 🙂

A kilencedik forduló értékelése:

 

Az esti közös elemzést ma már kikönyörögték a fiatalok, viszont a felnőttek ma este még Nagy Norbi egyik támogatójának, a szekszárdi Vesztergombi Pincészetnek a jóvoltából ismét bort kóstoltak 🙂 Gergő vett hozzá egy egyiptomi palackot is, azonban ez nem nyerte el a tetszésünket… Maradtunk a finom hazainál! 🙂

A fiatalok mellette elemeztek Ádámmal, viszont így én a partiktól megint kevesebbet tudok és a srácokkal se tudtam sokat beszélni. Amikor írom a blogot (itt 00.30 van most), akkor már a többiek alszanak, úgyhogy infót se tudok kérni, így a mai értékelés picit foghíjjas lesz… bocsánat, hogy elnézést kérek! 🙂

G8
Pavlova Maria (Bulgária) – Kiss Villő (1056) 1-0
Sajnos Villő ezt a partit gyorsan odaajándékozta ellenfelének. Már a tizenötödik lépésben bástyát nézett el 🙁 A csuda vigye el pici lány, ennél Te jobb vagy!  Holnap lehet javítani!
O8
Nagy Norbert (1413) – Kovalenko Luchezar (FIDE) 0,5-0,5
Norbi ma ismét több, mint 2,5 órás parit játszott. A megnyitásból kikecmeregve gyorsan eldönthette volna a partit egy gyilkos kötés kapcsán – azonban sajnos ez kimaradt. Az ellenfél be tudta fejezni a fejlődést, elsáncolt, majd még életre is kelt.. és mindjárt lepucolt rólunk két gyalogot. A nagy nyomást Norbi cserékkel enyhítette, majd sikerült egy ellenkező színű futós végjátékra egyszerűsíteni. Bár már nagyon várjuk egykori edzőm, Mészáros Gyula ellentétes színű futós könyvének megjelenését, azonban ehhez még az se kellett, Norbi magabiztosan tartotta az állást. Jutalma fél pont.
Hogy mit mondd Norbi az elmúlt két fordulóról és hány pontot akar szerezni az utolsó kettőből? A videóból megtudhatjuk!
Nagy Norbi (O8)
G10
Vadkerti Anna (1123) – Haiful Halan Nurelhelwa Hilma (MAS) 1-0
Anna magabiztosan hozta ma a győzelmet! Kemény feladata volt, már az se lehetett egyszerű, hogy az ellenfél nevét leírjuk a játszmalapra.. 🙂 Grat Anna, még két ugyanilyet!


Vadkerti Anna (G10)
O10
Mrozowski Nikodem (Lengyel, 1483) – Hegedűs Bernát (1641) 0,5-0,5
Bernáték egy egészen érdekes varit „töltöttek be” mára. Szurkoltam, hogy kijöjjön és nyerjük meg, mert ez a gépi vari egészen ritkán kerülne elő… Tudomásom szerint végül nem az lett és a partiról is csak annyit tudok, hogy fél pontot gyűjtöttünk.
Hegedűs Bernát (O10)

Szakolczai Alex (1629) – Filindash Nikita (Csehország, 1927) 0,5-0,5

Alex ma is nagyot küzdött és egy érdekes bástyavégjátékban sikerült tartania a remit rutinos ellenfele ellen. Alex a magyar csapat eddigi legösszeszedettebb játékát hozza, nagyon szurkolunk, hogy kitartson még két fordulót!

Szakolczai Alex (O10)
G12

Abbaszada Maryam (Azerbajdzsán) – Kiss Inez (1569) 0,5-0,5

Erről a partiról sem tudok sokat, mindössze az eredményt. Viszont cserkészbecsszó :), hogy frissíteni fogom ezt itt, amint lesz több infóm!

Kiss Inez (G12)
O12

Polevoy Yusuf (FIDE, 1283) – Mészáros-Csonka Dávid (1871) 0-1

A forduló kezdete előtt 10 percig lehet a szülőknek, kísérőknek a teremben maradni. A parti kezdetétől pedig 15 perces késési idő van. Amikor nekünk ki kellett menni a teremből, akkor még Dávidnak nem érkezett meg az ellenfele.. később azonban megjött, de csak azért, hogy Dávid egy jó partiban győzzön! 🙂 Bravó Dávid, még két ilyet!

Mészáros-Csonka Dávid (O12)

Holnap délelőtt korán kelés és korai reggeli (7.45) van tervben, utána pedig irány picit a tenger – mert én még nem voltam. A helyzet az, hogy ismét nem alszom sokat. Esetleg valaki otthon nem tudna helyettem aludni és szólni, hogy oké, megvan az alvás, ne foglalkozzam vele? Köszi! 😀

Hajrá magyarok!

Gál Péter (sakkoktató)

Nagy Norbi támogatói - Hálás köszönetünk nekik!

Még szintén kedvelheted